top of page
RSS Feed

Τζάκια που ίσως να μην γνωρίζατε ότι υπάρχουν.

Για τα συμβατικά τζάκια, ποια είναι τα μέρη τους και πως λειτουργούν, έγραψα εδώ.

Παρακάτω θα αναφέρουμε πιο σπάνια χρησιμοποιούμενα είδη τζακιών.

Σύνθετο τζάκι

Τζάκι θέρμανσης που λειτουργεί με νερό για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Λειτουργεί με γκάζι και με ξύλα

Η προσθήκη στο τζάκι, του συνδυασμού των δύο συστημάτων (των δύο διαφορετικών καυσίμων), έχει λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της θέρμανσης και της δημιουργίας ζεστού νερού για χρήση, αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό λέβητα.

Οι άριστες διαστάσεις του τζακιού και η πλατιά επιφάνεια μετάδοσης ενέργειας που επιτρέπουν την μέγιστη εκμετάλλευση της παραγόμενης θέρμανσης από την καύση, είναι μια σίγουρη εγγύηση για την εκμετάλλευση της παραδοσιακής εγκατάστασης θέρμανσης, έχοντας ως μοναδική πηγή θέρμανσης το τζάκι.

Το σύνθετο τζάκι είναι μια κατασκευή φτιαγμένη από ένα ειδικό ατσάλινο εναλλάκτη θέρμανσης με νερό, με διπλή κάλυψη σχεδιασμένη και επεξεργασμένη εσωτερικά αυτοκαθαριζόμενη, μονωμένη με ένα λεπτό στρώμα από πέτρωμα των 5 εκ. και από μια κάλυψη από τσίγκινη λαμαρίνα.

Είναι εξοπλισμένο με ένα καυστήρα που λειτουργεί με καύσιμο αέριο. Είναι εφοδιασμένο με συσκευές ανάφλεξης, έλεγχο των καυσίμων και ασφάλεια. Μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει με γκάζι όπως ένας λέβητας ή με ξύλα όπως ένα κανονικό τζάκι. Η παρεμβολή του καυστήρα με γκάζι είναι αυτόματη μέσο ενός θερμοστάτη χώρου.Είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό εναλλάκτη με πλάκες, για την συνεχή δημιουργία ζεστού νερού. Πολύ εύκολος είναι ο καθαρισμός του εναλλάκτη και η τυχόν αντικατάσταση του.

Έχει ένα πίνακα ελέγχου και τα υδραυλικά του είναι μονταρισμένα, χωρίς την αναγκαιότητα περισσότερων εξαρτημάτων για το μοντάζ των υδραυλικών, έτοιμο για να συνδεθεί με τα καλοριφέρ και την εγκατάσταση ζεστού νερού χρήσης.

Το υδραυλικό σύστημα αποτελείται από δύο αντλίες με προτεραιότητα το νερό χρήσης.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τζάκι μόνο για ζεστό νερό χρήσης.Μπορεί να συνδεθεί παράλληλα και με μια ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση θέρμανσης.Έχουν δοκιμαστεί στην πίεση των 3,5 ατμ. και έχουν μέγιστη αντοχή 5 ατμ.

Η ανεπτυγμένη τεχνολογία κατασκευής δεν επιτρέπει την έκρηξη αν κάτι πάει στραβά αλλά μόνο το άνοιγμα του ενός από τα 24 σημεία συγκράτησης, που επισκευάζεται εύκολα με απλή συγκόλληση.

Είναι εφοδιασμένος με όλα τα συστήματα ασφαλείας που προβλέπονται από τους ισχύοντες νόμους και έχουν την έγκριση των Γερμανικών και Ιταλικών κανόνων. Βαλβίδα ασφαλείας στις 2,5 ατμ., βαλβίδα ασφαλείας στις 3 ατμ., θερμοστάτη ελέγχου του καπνού, θερμοστάτη μέγιστης αντοχής και έχουν περάσει όλα τα τεστ που προβλέπονται, παίρνοντας την έγκριση της ΕΟΚ

Ο καυστήρας με γκάζι είναι εφοδιασμένος με μια βαλβίδα γκαζιού HONEYWELL σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΟΚ, με βαλβίδα λειτουργίας και ασφαλείας και με μια φλόγα ενδεικτική. Η θερμική ισχύς του καυστήρα με γκάζι είναι 20.000 ως 25.000 Kcal/h.Δίνεται με πορτάκια γυάλινα και με ένα σύμπλεγμα ψεύτικου ξύλου( που δίνει την αίσθηση ενός τζακιού αναμμένου).

Είναι εφοδιασμένος με ένα πορτάκι με μικρό άνοιγμα που εξασφαλίζει από τις αναθυμιάσεις, ακόμη και σε περίπτωση διαρροής γκαζιού.Μπορεί να τοποθετηθεί σε ήδη υπάρχοντα σπίτια όσο και σε κατοικίες που βρίσκονται στην διαδικασία της κατασκευήςΟ καυστήρας μπορεί να τοποθετηθεί και αργότερα.Σημείωση :

Όλα τα παραπάνω αφορούν μια συγκεκριμένη μάρκα.

Τζάκι θέρμανσης με νερό

Τζάκι θέρμανσης με νερό για θέρμανση και δημιουργία ζεστού νερού χρήσης. Λειτουργεί μόνο με ξύλα (Εικόνα 73)Ο Εναλλάκτης αυτός είναι μια κατασκευή φτιαγμένη από ένα ειδικό ατσάλινο εναλλάκτη θερμοκρασίας με νερό, με διπλή κάλυψη σχεδιασμένη και επεξεργασμένη εσωτερικά αυτοκαθαριζόμενη, μονωμένη με ένα λεπτό στρώμα από πέτρωμα 5 εκ. και από μια κάλυψη από τσίγκινη λαμαρίνα που δεν επιτρέπει την διασπορά της θερμότητας και διευκολύνει την εγκατάσταση περιορίζοντας περαιτέρω κατασκευές.

Συνδυασμένο με μια εγκατάσταση θέρμανσης και συνδέοντας το παράλληλα με μια υπάρχουσα εγκατάσταση ή αυτόνομο, επιτρέπει να θερμανθεί το σπίτι και να έχουμε ζεστό νερό για τις ανάγκες υγιεινής. Όταν ζητηθεί μπορεί να δοθεί με κιτ υδραυλικό (optional) τόσο για μια παράλληλη σύνδεση με μια υπάρχουσα εγκατάσταση ή για αυτόνομη σύνδεση με δημιουργία ζεστού νερού ή χωρίς, με κυκλοφορία κλειστή ή ανοιχτή.

Τα τζάκια αυτά είναι δοκιμασμένοι σε πίεση 3,5 ατμ. και έχουν μια μέγιστη αντοχή 5 ατμ.

Η ανεπτυγμένη τεχνολογία κατασκευής δεν επιτρέπει την έκρηξη αν κάτι πάει στραβά.

Τζάκι θέρμανσης με νερό για θέρμανση και δημιουργία ζεστού νερού χρήσης. Λειτουργεί μόνο με ξύλα

ΜΟΝΤΕΛΟ 80ΙΣΧΥΣ kcal/h 28000 ΑΠΟΔΟΣΗ 82%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 200 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 55litΒΑΡΟΣ 195 kgΝΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ 8 lit/minΜΟΝΤΕΛΟ 100ΙΣΧΥΣ kcal/h 30000 ΑΠΟΔΟΣΗ 80%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 250 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 70litΒΑΡΟΣ 252 kgΝΕΡΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ 8 lit/min

Οι διαστάσεις του τζακιού και συγκεκριμένα της επιφάνειας μετάδοσης ενέργειας, του χώρου του νερού και του συστήματος αυτοκαθαρισμού, μελετήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να πετύχουν την μέγιστη εκμετάλλευση της παραγόμενης θέρμανσης από το καύσιμο, ικανοποιώντας επίσης τις απαιτήσεις για παράδοση, εγκατάσταση, αισθητική και χώρο, τόσο για την εγκατάσταση ενός καινούργιου τζακιού όσο και για την τοποθέτηση σε ήδη υπάρχον τζάκι.

Το τζάκι είναι συμπληρωμένο με πορτάκι για τους καπνούς και ρυθμίζεται εξωτερικά, αποσπώμενο συρταράκι για τις κάπνες, με ρύθμιση του χώρου για το καύσιμο και πίνακα ελέγχου.Στο τζάκι είναι δυνατό να γίνει εφαρμογή κλεισίματος με γυάλινα πορτάκια ή με γυάλινα πορτάκια που ανεβοκατεβαίνουν. Η σύνδεση μπορεί να γίνει στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά.

Σημείωση : Όλα τα παραπάνω αφορούν μια συγκεκριμένη μάρκα τζακιού.

Τζάκια εναλλάκτες με υγροποιημένο αέρα

Τζάκια εναλλάκτες με υγροποιημένο αέρα που λειτουργούν μόνο με ξύλα ή μόνο με γκάζι (Εικόνα 74)Υψηλή θερμική απόδοση, εξαιρετική απόδοση θερμότητας των θερμαινόμενων επιφανειών, χαμηλή κατανάλωση ξύλου, με ένταση του ζεστού αέρα που χορηγείται και κυρίως ενσωματωμένος υγραντής . Συμπληρωμένο με τζάμια εγγυάται την καθαριότητα του καυστήρα περιορίζοντας την αύξηση του CO (μονοξείδιου του άνθρακα) στην ατμόσφαιρα και αυξάνοντας την απόδοση.

Θερμαίνουν το σπίτι χωρίς υδραυλική εγκατάσταση, και με την εφαρμογή του μπόιλερ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με μηδέν κόστος, πετυχαίνεται μια εγκατάσταση θέρμανσης ολοκληρωμένη με όλα τα πλεονεκτήματα. Ιδανικά εκεί όπου η θέρμανση πρέπει να είναι γρήγορη και σίγουρη, επομένως για το βουνό, για το παλιό σπίτι που ανακαινίζεται, για το διαμέρισμα, για την παραδοσιακή ταβέρνα ή για το καινούργιο σπίτι.

Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το καλοκαίρι για τον αερισμό των δωματίων. Το καλοκαίρι με το τζάκι σβηστό το μπόιλερ λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Το τζάκι αυτό είναι μια κατασκευή φτιαγμένη από ένα ειδικό ατσάλινο εναλλάκτη , με διπλή κάλυψη σχεδιασμένη και επεξεργασμένη εσωτερικά αυτοκαθαριζόμενη, μονωμένη με ένα λεπτό στρώμα από πέτρωμα 5 εκ. και από μια κάλυψη από τσίγκινη λαμαρίνα που δεν επιτρέπει την διασπορά της θερμότητας και διευκολύνει την εγκατάσταση, περιορίζοντας περαιτέρω κατασκευές.

Εναλλάκτης εντοιχισμένος που λειτουργεί μόνο με ξύλα, για θέρμανση

ΜΟΝΤΕΛΟ 70ΙΣΧΥΣ kcal/h 22000 ΑΠΟΔΟΣΗ 64%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 200 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 43litΒΑΡΟΣ 104 kgΜΟΝΤΕΛΟ 80ΙΣΧΥΣ kcal/h 25000 ΑΠΟΔΟΣΗ 66%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 200 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 48litΒΑΡΟΣ 120 kgΜΟΝΤΕΛΟ 80ΙΣΧΥΣ kcal/h 28000 ΑΠΟΔΟΣΗ 72%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 200 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 55litΒΑΡΟΣ 160 kgΜΟΝΤΕΛΟ 100ΙΣΧΥΣ kcal/h 30000 ΑΠΟΔΟΣΗ 70%ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΠΝΟΥ 250 mmΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΡΟ 70litΒΑΡΟΣ 195kg

Είναι εφοδιασμένο με έναν ανεμιστήρα ικανότητας 450 ή 620 m3/h, με ένα πίνακα ηλεκτρονικού ελέγχου τριών ταχυτήτων για την ρύθμιση ανάλογα με την θέλησή μας, με έναν αυτόματο θερμοστάτη για το άναμμα ή το σβήσιμο.

Είναι συμπληρωμένο με πορτάκι που ρυθμίζεται εξωτερικά και μπορούμε να ελέγχουμε οποιαδήποτε στιγμή επακριβώς το καύσιμο και την απόδοση, καθώς και συρταράκι για τις στάχτες αποσπώμενο.

Προσφέρεται επίσης με έναν υγραντή που περιορίζει ανεπιθύμητες παρενέργειες στην υγεία όπως, ξερό λάρυγγα, ημικρανίες, διάφορες αλλεργίες κλπ, και στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε (αναμειγμένα με το νερό που τοποθετούμε) διάφορα αρώματα.Η λειτουργία του μπορεί να γίνει μόνο με ξύλα ή μόνο με γκάζι.

Σε όλα τα μοντέλα είναι δυνατό το κλείσιμο με γυάλινα πορτάκια ή με γυάλινα πορτάκια που ανεβοκατεβαίνουν. Εξαιρείται το μοντέλο εξάγωνο με το φούρνο.Το μοντέλο με φούρνο από τερακότα χειροποίητο (29Χ50Χ20) χαρίζει μια ιδιαίτερη γεύση στα μαγειρεμένα φαγητά. Με την ζέστη που αποταμιεύεται από το χώρο του καυσίμου, αλλά όχι σε επαφή με την φωτιά, ο φούρνος καταφέρνει να μαγειρεύει τέλεια ψητά, γλυκά, πίτσες και ψωμί.

Ο φούρνος είναι επίσης εφοδιασμένος με ηλεκτρική αντίσταση που επιτρέπει την χρήση ενώ το τζάκι είναι σβηστό.

Σημείωση : Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία από μια συγκεκριμένη μάρκα τζακιού.

Ελπίζω να βρήκατε το άρθρο χρήσιμο.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

  • Facebook Long Shadow
  • Google+ Long Shadow
  • LinkedIn Long Shadow
  • Twitter Long Shadow

ΠΑΝΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ

ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. 

 

ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ

Επιτυχία! έλαβα το μήνυμα σας

bottom of page